Zalăul luptă pentru titlul de “Oraşul Reciclării”

20 de localităţi din România, între care şi Zalăul, s-au înrolat în competiţia “Oraşul Reciclării”, lansată zilele trecute de către Eco-Rom Ambalaje şi care se ca derula timp de şase luni.

Am lasat această competiţie sub forma unei bătălii imaginare între primării pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambajale. Rolul autorităţilor locale este unui semnificativ, mai ales în contextul creşterii obligaţiilor de reciclare a deşeului menajer impuse de recentele modificări ale legislaţiei europene, respectiv româneşti. Este vorba despre reducerea lunară, cu 15 la sută, a cantităţii de gunoi depus pe groapă şi reciclarea a 50 la sută din deşeul menajer până în 2020”, susţine Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Titlul de “Oraşul Reciclării”şi marele premiu – o zonă de picnic complet amenajată – va reveni localităţii care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri din ambalaje şi care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate, respectiv pubele de colectare accesibilă populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit, şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect.

Zona de picnic va fi implementată în primul trimestru al anului viitor şi va fi un spaţiu inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, zone de iluminat, toate elementele se încadrează perfect în cadrul natural, fiind, totodată, extrem de practice pentru activităţile de recreare în aer liber.

În competiţia ce se derulează în intervalul 1 septembrie 2012-28 februarie 2013 s-au înscris 20 de locaţii-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare selectivă: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti.

Organizaţia Eco-Rom Ambalaje a fost înfiinţată la finele anului 2003, de către un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului “Punctul Verde”. Sistemul are ca scop îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piaţă produse ambalate.

Leave a Comment